PETER VON BAGH -STIPENDI JÄLLEEN HAETTAVISSA

Risto Jarva -seura tukee suomalaista elokuvakirjoittamista.

Risto Jarvan kirjoituskone.

Vuonna 2023 Risto Jarva -seura jakoi ensimmäisen Peter von Bagh -stipendin, jolla se halusi kiinnittää huomiota elokuvasta kirjoittamisen heikkoon tilanteeseen. Pientä 3 000 euron apurahaa voi hyvin kutsua lähinnä saattohoidoksi alalle, mutta tärkeää on ollut pitää teemaa esillä. Taistelu jatkuu.

Kuluvan vuoden aikana on kulttuurilehtiä siirtynyt edelleen verkkoon (mm. Image ja Kirjailija-lehti). Toiset näkevät tässä uusia mahdollisuuksia, toiset lopun alkua. Risto Jarva -seura kannustaa kirjoittamiseen formaatista riippumatta.

Ensimmäisen Peter von Bagh -stipendin saaja, elokuvaleikkaaja Anne Lakanen, lähettää terveiset:

”Minulla oli suuri ilo ja kunnia saada Risto Jarva -seuran myöntämä ensimmäinen Peter von Bagh -stipendi 2023. Aiheenani oli kirjoittaa esseekokoelma elokuvaleikkauksesta. Työ on käynnissä.

Stipendistä tuli pesämuna kirjan kirjoittamiseen: sain tänä keväänä Suomen Kulttuurirahaston Eminentia-apurahan sitä varten. Uskon, että stipendin saaminen vaikutti apurahan myöntämiseen.

Peter von Bagh -stipendi on todella tärkeä kannustin tässä karussa ajassa. Suosittelen: rohkeasti hakemaan stipendiä Petterin hengessä!

Kiitollisena Risto Jarva -seuralle,

Anne Lakanen, elokuvaleikkauksen professori emerita”

Risto Jarva -seura ry. julistaa yleiseen hakuun vuoden 2024 Peter von Bagh -stipendin. 3 000 euron suuruinen apuraha myönnetään työsuunnitelmalle, joka edustaa elokuvajournalismia, -kritiikkiä, -tutkimusta tai muuta elokuvasta kirjoittamista. Stipendiä ei ole tarkoitettu opinnäytetöihin eikä elokuvien käsikirjoitustyöhön.

Apurahan jakajana toimiva Risto Jarva -seura ry. on vuonna 1978 perustettu elokuvakulttuuriyhdistys, joka edistää elokuvataiteen tuntemista, elokuvaan liittyvää tutkimusta, rakkautta elokuvaan sekä ottaa kantaa elokuvakulttuurioloihin.

Apuraha maksetaan Risto Jarva -seuran saamista tekijänoikeuskorvauksista.

Apurahan hakuaika päättyy elokuun 15. päivänä 2024. Stipendin saaja julkistetaan syyskuussa.

Hakuohjeet löytyvät Risto Jarva -seuran nettisivuilta: ristojarvaseura.fi/pvb-stipendi

Lisätietoja: seuran puheenjohtaja Ville Suhonen – pj.ristojarvaseura@gmail.com